Játék Androidra

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szavazás

Nincs szavazás

Tiszteletdíj kapcsán

Tomka István tiszteletdíj kapcsán írt levele

Polgármester úr!

 

 

Hivatkozással a 14-25/2012. ikt. sz. írt levelére az alábbi választ kívánom adni.

 

A 2010. október 3. és 2011. június 26. időszakra megállapított képviselői és bizottsági tiszteletdíj kifizetése tárgyában indított jogos lépésem teljes mértékben az Ön negatív hozzáállásának köszönhető.

 

Tekintettel arra a tényre, hogy 2011 augusztusának végén írt tiszteletdíj kifizetésre vonatkozó kérelmemet válaszra sem méltatta úgy érzem, jelen levelemmel is bőven túlteljesítem az udvariasság íratlan szabályait.

 

Tájékoztatni szeretném Önt és társait, hogy az általam indított jogi lépés kizárólag a saját tiszteletdíjam kifizetésére irányult.

 

Ebből kifolyólag az Ön által említett közel 6 millió forint tőke és annak kamatainak kifizetése nem valós. Továbbá szeretném felhívni a szíves figyelmét arra a tényre, hogy a T. Bíróság által jogerősen megállapított fizetési kötelezettség lehetőséget adott az 1 éven belüli két részletben történő kifizetésre.

Jelen esetben ez mindösszesen 2 x kb. 300.000 forintra, azaz hatszázezer forint körüli összegre korlátozódik.

 

Ugyanakkor szeretnék hangot adni annak a véleményemnek, hogy a perindítás kapcsán engem közvetlenül terhelő, a vonatkozó ítéletben megállapított összesen 79.800 forint összegű perköltséget az önkormányzat jelenleg is fennálló nehéz pénzügyi helyzetére való tekintettel az Ön lakossági bankszámlájáról kellene utalni.

 

Végezetül közlöm Önnel, hogy természetesen szándékomban állt (és áll) a bíróság által megállapított tiszteletdíj egy részét a falu javára felajánlani.

Az Ön levelének elolvasása után az összeg meghatározására az alábbi javaslatot teszem:

 

Az önkormányzat hivatalos lapjában tegye közzé az Ön által munkaidőben eltöltött azon órák számát, amikben az előző testület méltánytalan lejáratásán dolgozott. Ezen órák számát kívánom megszorozni 1000 forinttal. Az így kialakult összeg legyen a felajánlásom a falu javára.

 

Persze az ésszerűség határain belül, mert például ha Ön azt mondja, hogy ez a szám nulla (0x1000=0), én akkor is élek a felajánlás lehetőségével.

 

Somoskőújfalu, 2012. szeptember 14.