Játék Androidra

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szavazás

Nincs szavazás

Ki nem adott szórólapom

KI NEM ADOTT SZÓRÓLAPOM

 

Kedves Somosiak!

 

Sokáig gondolkodtam, hogy egy újabb SOKADIK szórólappal – amely bár tartalmában és hangvételében is más az eddig olvasottaktól (a „másik” oldal kiadványaitól) - megszólítsam-e Önöket.

 

Elkészítettem az írást, aztán hosszas töprengést követően úgy döntöttem, nem dobok kesztyűt! Ugyanis szinte biztos vagyok abban, hogy ha a mai napon kikerülne az itt olvasható kiadvány, megtaláltak volna azzal a váddal, hogy ezt a lakók csak vasárnap reggel kapták kézhez. Ezt meg nem szeretném!

 

Így inkább a civil honlapot olvasó közönségnek "nyújtom át", s míg a szövegét lejjebb olvashatják, addig a beszerkesztett formát a "Van képünk hozzá" menüpontban tekinthetik meg. Aki itt látja és olvassa – ha egyet ért a tartalmával - kérem, adja tovább az információt, küldje el a linket ismerőseinek, szomszédainak!

 

Biztos vagyok benne, hogy holnap Somoson végre a JÓZAN ÉSZ, a fejlődésre való hajlandóság és igény győzedelmeskedik!

 

Én a magam részéről TOMKA ISTVÁN-ra és a vele eddig is eredményeket felmutatni tudó ŐSZINTE KÉPVISELŐKRE, képviselő-jelöltekre fogok szavazni! Tegyék ezt Önök is, hogy végre újra mosolygós emberekkel találkozhassunk faluszerte!

 

Tisztelettel:

Nyerges István

2011-06-25

 

 

 

POLGÁRMESTER-JELÖLTEK

Időközi Önkormányzati Választás - Somoskőújfalu, 2011. június 26.

 

 

KIK ŐK?

 

dr. Tóth László: Többdiplomás volt somosi önkormányzati alkalmazott, Karancslapujtő község jegyzője.

 

Tomka István: 45 éves, 3 gyermekes somosi családapa, helyi vállalkozó, somosi gyökerekkel bíró lokálpatrióta, lelkes szervező és adományozó, Somoskőújfalu önkormányzati képviselője.

 

 

MIT TETTEK EDDIG?

 

dr. Tóth László: Munkakörének megfelelő feladatok ellátása havi fix fizetésért. Az általa vezetett hivatalnál felmerült hiányosságok miatt a falu csődbiztos felügyelete alá került, a volt polgármester saját zsebébe vándoroltathatott a falu pénzéből, nem készült leltár az önkormányzat vagyonáról, megszervezetlen a kommunális adó beszedése.

 

Tomka István: Önkéntes munka Somos fejlődéséért. A falu lakosságának tájékoztatása plakátokkal, saját kiadású újsággal. Rendezvények szervezése és dekorációjuk elkészítése. Részt vesz a falu tisztántartásában, szépítésében. Gyermekei a helyi általános iskolába járnak, a házuk körüli feladatokhoz helyi vállalkozók segítségét veszi igénybe. Önkormányzati képviselőként felkarolta a helyi kezdeményezéseket, s lemondott tiszteletdíjáról, hogy több pénz maradjon a falu kasszájában.

 

 

MIT ÍGÉRNEK MOST?

 

dr. Tóth László: 

Ami eddig is volt: testvérkapcsolatok, önkormányzati intézmények működtetése, útfejlesztés, önkormányzati újság, segélyek, helyi adók, pályázatok.

 

Tomka István:

Ami eddig volt, és még sokkal több:

- társadalmi megbízatású polgármester

- rend a Polgármesteri Hivatalban, önkormányzati cégek, a civilek és a lakosság bevonása a döntésekbe

- biztonságosabb falu: térfigyelő kamera rendszer, diszpécserszolgálat, vészhívórendszer, 

- az eddig elhanyagolt településrészek felzárkóztatása

- a pályázatok hatékonyabb kihasználása

- új utak, csapadékvíz-elvezetés,kerékpárút, helyi piac

- a Népkert és az evangélikus imaház hasznosítása

- iskolaudvar rendezése, parkoló, Kálvária kialakítása

- bankfiók és bankautomata idetelepítése

- fedett buszmegálló várók

- a fiatalok részére klub és szabadidős lehetőségek

- táborok, kiállítások, Népszínház

és még sok egyéb

 

 

KIT VÁLASSZUNK?

 

Félretéve az utóbbi hónapok viszályait, ellenségeskedését és feszültségét, üljünk le egy percre,  és gondolkodjunk józanul! 

 

Melyik jelölt az, aki mindig kiállt a falujáért? Aki szívvel-lélekkel harcolt a leválásért, a falu önállósodásáért? Aki a kezdetektől képviselőként is a helyi emberekért dolgozik? Aki faluját szerető lokálpatriótaként szervezi és részt vesz a helyi rendezvényeken? Aki a pénzt a saját családjától elvonva adományokkal támogatja ezeket a rendezvényeket, és lemond a javadalmazásáról a falu javára? Aki az ellenlábas csapatának mocskolódó támadásai ellenére is végig kitart a józan hangú kampány mellett? 

 

Somos sorsáról tisztességgel gondolkodó választópolgár csak olyan ember kezébe adja a vezetés lehetőségét, aki már eddig is bizonyította rátermettségét, tisztességét és faluszeretetét! 

 

Javaslom, hogy legyen TOMKA ISTVÁN a polgármester!

Kérem, szavazatával támogassa a FALU JELÖLTJÉT!